Connect with us

ΥΓΕΙΑ

14 προβλήματα υγείας που ντρεπόμαστε να πούμε αλλά δεν πρέπει με τίποτα να αγνοούμε

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά με το σώμα τους, απευθύνονται στο διαδίκτυο. Είναι εύκολο να κάνουν αυτό-διάγνωση. Ο κόσμος κάνει διάφορες ερωτήσεις όπως: «Τι θα πάθω αν πιω ληγμένο γάλα» ή «Πώς είναι ο καρκίνος του δέρματος».

Ωστόσο το ερώτημα είναι ένα: Γιατί κάποιος δεν επισκέπτεται τον γιατρό αν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα;

Advertisement

Οι απαντήσεις ποικίλουν. Ορισμένοι πιστεύουν πως θα ντροπιαστούν αν επισκεφθούν κάποιο γιατρό χωρίς κανένα πραγματικό πρόβλημα ή σκέφτονται πως είναι υπερβολικοί. Το θέμα είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις, όπου το πρόβλημα δεν θα πρέπει να αμεληθεί και η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Γι’ αυτό, δε θα πρέπει κανείς να νιώθει ντροπή ή αμηχανία όταν επισκέπτεται τους γιατρούς.

Παρακάτω θα πληροφορηθείτε για 14 ενοχλητικά θέματα, που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Πρόβλημα #1: Περίεργη οσμή της ευαίσθητης περιοχής


Μπορεί να πιστεύετε πως είναι απλό, αλλά αν η ευαίσθητη περιοχή μυρίζει, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά περισσότερα. Φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν είστε καθαροί, αλλά ίσως υπάρχει βακτηριακή ανισορροπία (βακτηριακή κολπίτιδα), εξηγεί το WebMD.

Η βακτηριακή κολπίτιδα, μπορεί να σας βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για σεξουαλικά μεταδιδόμενες και πυελικές λοιμώξεις. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί αποβολή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την κατάλληλη θεραπεία. Βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

Πρόβλημα #2: Λίμπιντο

Αν διαπιστώσετε πως η σεξουαλική σας διάθεση έχει σχεδόν εξαφανιστεί, μη ντραπείτε. Αν δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να πρόκειται για διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, εξηγεί το Everyday Health.

Υπάρχουν αρκετές θεραπείες γι’ αυτό και σίγουρα θα σας βοηθήσει μια συζήτηση με τον γιατρό σας.

Πρόβλημα #3: Πόνος όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί να ντρέπεστε να μιλήσετε για τα εντερικά σας στον γιατρό, αλλά μπορεί να σας προσφέρει βοήθεια. Το New Health Advisor, θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί λόγοι και κάποιοι από αυτούς είναι: το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η δυσκοιλιότητα, κάποια φλεγμονή του ορθού (πρωκτίτιδα), ο καρκίνος του παχέος εντέρου και οι πρωκτικές ραγάδες.

Μπορεί να σκεφτείτε ότι οι επώδυνες κινήσεις του εντέρου δεν είναι κάτι σημαντικό, αλλά μπορεί να είναι πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζετε.

Πρόβλημα #4: Υπερβολική εφίδρωση

Σχεδόν το 3% του πληθυσμού υποφέρει από υπερβολική εφίδρωση ή υπεριδρωσία. Μπορεί να θεωρήσετε ντροπιαστικό το να ιδρώνετε ακόμη κι όταν κάνει κρύο ή δεν είστε δραστήριοι αλλά σίγουρα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Παρόλο που είναι απαραίτητο να ιδρώνουμε για να δροσιστεί το σώμα, η υπεριδρωσία αναγκάζει το σώμα το ιδρώνει ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται να δροσιστεί, αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Οι γιατροί θα συνταγογραφήσουν ειδικά αντιιδρωτικά με χλωριούχο αργίλιο, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των υπερδραστήριων ιδρωτοποιών αδένων.

Πρόβλημα #5: Υπερβολικό άγχος που σας εμποδίζει να λειτουργήσετε

Όλοι νιώθουν πίεση κάποιες στιγμές, αλλά αν έχετε υπερβολικό άγχος που δεν σας αφήσει να λειτουργήσετε, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο γιατρό.

Αν το άγχος σας δείχνει να μην τελειώνει ποτέ, μπορεί να βιώνετε χρόνιο στρες. Αυτό, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως: πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη και πεπτικά προβλήματα. Μπορεί η διαχείρισή του να δείχνει προσωπικό θέμα, αλλά σίγουρα ο γιατρός μπορεί να βοηθήσει.

Πρόβλημα #6: Αλλαγές στις θηλές

Είναι κάτι που έχουν όλοι από τη στιγμή που γεννιούνται και σίγουρα αν αλλάξουν, θα πρέπει να το φροντίσετε. Μπορεί να είναι σημάδι του καρκίνου του μαστού. Αν αναστραφούν, έχουν αλλαγή στη μορφή τους ή εμφανιστούν εξανθήματα, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Πρόβλημα #7: Ακράτεια

Πολλές γυναίκες ντρέπονται όταν έχουν ακράτεια ούρων, αλλά δε χρειάζεται. Είναι κάτι αρκετά κοινό και υπάρχουν θεραπείες, αρκεί να μιλήσουν στον γιατρό τους.

Το WebMD εξηγεί ότι οι γιατροί μπορούν πάντα να βοηθήσουν και δεν θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που θα σας συστήσουν να κάνετε στο σπίτι και ίσως συνταγογραφήσουν κάποιο φάρμακο, αν το κρίνουν απαραίτητο.

Πρόβλημα #8: Κηλίδες ανάμεσα στις περιόδους

Συνήθως, οι κηλίδες αίματος μεταξύ των περιόδων δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι συνεχίζει να συμβαίνει, καλό θα ήταν να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Σύμφωνα με το Bustle, οι κηλίδες είναι ενοχλητικές και μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των εξής: σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εγκυμοσύνη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και καρκίνος των ωοθηκών. Είναι καλό να το αντιμετωπίσετε μιλώντας με τον γιατρό σας.

Πρόβλημα #9: Πρωκτική φαγούρα

Advertisement

Η φαγούρα δεν είναι ποτέ κάτι αδιάφορο, αλλά συμβαίνει συχνά. Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι γι’ αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εξής: αιμορροΐδες, κολπική μυκητίαση ή ακόμη και εντερικά παράσιτα.

Αν μάθετε την αιτία, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με την κατάλληλη θεραπεία. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί από τον γιατρό σας, το συντομότερο δυνατό.

Πρόβλημα #10: Υπερβολική τριχοφυΐα

Το να έχετε υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα, το πρόσωπο ή αλλού, μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Μερικές φορές, αυτή η ανάπτυξη των μαλλιών ή η απώλεια μαλλιών, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Το Bustle εξηγεί πως με τη διάγνωση για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι γυναίκες μπορούν να λάβουν θεραπεία για να ελέγξουν τα συμπτώματα, όπως την ανάπτυξη ή την απώλεια των μαλλιών.

Πρόβλημα #11: Κολπική μυκητίαση

Σύμφωνα με το Everyday Health, περισσότερο από το 75% των γυναικών, έχουν αντιμετωπίσει στη ζωή τους την κολπική μυκητίαση. Συνήθως νιώθουν άβολα λόγω των συμπτωμάτων, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Είναι κάτι που θεραπεύεται εύκολα αν αντιμετωπιστεί σωστά και γρήγορα.

Αν είναι η πρώτη φορά που σας συμβαίνει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και εξεταστείτε ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να είναι κάτι άλλο.

Πρόβλημα #12: Ακμή ενηλίκων

Αν είστε έφηβοι, η ακμή είναι κάτι φυσιολογικό. Αν είστε ενήλικες, ίσως αποτελεί πρόβλημα. Σύμφωνα με το Live Science, το 45% των γυναικών από 21 ως 30 ετών, έχουν ακμή. Το 26% των γυναικών από 31 ως 40 ετών, υποφέρει από αυτό και το 12% των από 41 ως 50 ετών, αγωνίζεται να απαλλαγεί.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με το ίδιο πρόβλημα. Οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς λόγω των ορμονών που επηρεάζονται από την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση. Οι συμβουλές και κάποια φάρμακα που ίσως σας συνταγογραφήσει ο γιατρός, θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ακμής.

Πρόβλημα #13: Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)

Είναι ένα από τα προβλήματα υγείας, για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι ντρέπονται. Τα περισσότερα από αυτά, είναι εύκολα θεραπεύσιμα και σίγουρα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Οι περισσότεροι γιατροί θα σας κάνουν μια εξέταση ούρων αν την ζητήσετε. Το Department f Health, συνιστά να είστε ειλικρινείς στις συζητήσεις με τους γιατρούς σχετικά με τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Έτσι θα μπορέσουν να αξιολογήσουν σωστά την κατάστασή σας.

Πρόβλημα #14: Αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι κάτι συχνό, αν και αρκετά δυσάρεστο. Το Live Science εξηγεί πως σχεδόν το 50% των ανθρώπων, έχει αιμορροΐδες από την ηλικία των 50 ετών, οπότε δεν είστε οι μόνοι. Τα άτομα αυτά, συχνά βιώνουν μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως ο πόνος κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου, το αίμα, ο πρωκτικός κνησμός κα το πρωκτικός άλγος.

Αν οι αιμορροΐδες είναι σε ήπια μορφή, ο γιατρός θα σας συστήσει κάποια θεραπεία. Αν η κατάστασή τους είναι πιο σοβαρή, υπάρχουν κάποιες θεραπείες που μπορούν να εφαρμόσουν οι γιατροί για να σας βοηθήσουν.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top