Connect with us

ΥΓΕΙΑ

6 απλά τεστ για να ελέγξετε μόνοι σας την υγεία σας

Εάν δε σας αρέσουν τα νοσοκομεία, αλλά θέλετε να προσέχετε την υγεία σας, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Σας δίνουμε την ευκαιρία να κάνετε μερικά απλά τεστ, που θα σας βοηθήσουν να δείτε σε τι κατάσταση είναι το σώμα σας.

Μάτια

Advertisement


Κλείστε το ένα μάτι και πηγαίνετε τρία έως πέντε βήματα πίσω από την οθόνη σας. Ρίξτε μια ματιά στον παραπάνω κύκλο. Προσδιορίστε εάν ορισμένες από τις γραμμές εμφανίζονται πιο σκούρες από άλλες. Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε αξίζει να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο, επειδή πιθανότατα έχετε αστιγματισμό.

Ευλυγισία

Για να εκτελέσετε αυτό το τεστ, καθίστε στο πάτωμα, τεντώστε τα πόδια σας μπροστά σας και προσπαθήστε να αγγίξετε τα πόδια σας με τα άκρα των δακτύλων σας. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό με ευκολία, τότε το σώμα σας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Εάν είναι δύσκολο, τότε θα ήταν καλή ιδέα να αρχίσετε γιόγκα, πιλάτες ή  κολύμπι, για να βελτιώσετε την ευλυγισία του σώματός σας και να αποφύγετε την υπερβολική εξασθένιση των αρθρώσεών σας.

Καρδιά

Καθίστε ήρεμα για πέντε λεπτά χωρίς να μιλάτε και στη συνέχεια τοποθετήστε τέσσερα δάχτυλα στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας. Βρείτε τον παλμό σας. Μετρήστε τον για ένα λεπτό, μετρώντας τον αριθμό των χτύπων. Για ενήλικες και παιδιά άνω των δέκα, 60-100 παλμοί ανά λεπτό θεωρούνται φυσιολογικοί. Αν έχετε περισσότερους ή λιγότερους, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την αρτηριακή σας πίεση. Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να κάνετε διάγνωση μόνοι σας. Πηγαίνετε να δείτε έναν γιατρό.

Δάχτυλα

Ρίξτε πολύ κρύο νερό σε ένα ποτήρι και βάλτε τα δάχτυλά σας μέσα σε αυτό για 30 δευτερόλεπτα. Εάν τα άκρα των δακτύλων σας γίνουν λευκά ή μπλε, τότε έχετε πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος. Μια σημαντική μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν το αίμα στα δάκτυλα, τα δάκτυλα των ποδιών, τη μύτη και τα αυτιά. Σαν αποτέλεσμα, αυτά τα μέρη του σώματος στερούνται τη σωστή ποσότητα αίματος και μουδιάζουν. Θα πρέπει να αποφεύγετε απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία.

Αναπνευστικό σύστημα

Advertisement

Ανάψτε ένα σπίρτο και τεντώστε το χέρι που το κρατά μπροστά σας. Αναπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας και στη συνέχεια εκπνεύστε από το στόμα, προσπαθώντας να σβήσετε τη φλόγα. Πόσες προσπάθειες κάνατε για να σβήσετε τη φλόγα; Αν είναι αρκετές, τότε υπάρχει πιθανότητα να έχετε εξασθενημένο αναπνευστικό σύστημα. Αυτό θα μπορούσε να είναι από το κάπνισμα, την έλλειψη άσκησης ή από μια χρόνια ασθένεια των αεραγωγών.

Κατακράτηση υγρών

Πιέστε είτε το επάνω είτε το κάτω μέρος του ποδιού σας με τον αντίχειρά σας. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει σημάδι με εσοχή στο πόδι σας αρκετά δευτερόλεπτα αφού απομακρύνετε τον αντίχειρά σας, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το σώμα σας έχει πρόβλημα κατακράτησης υγρών. Συνιστάται να μειώσετε την ποσότητα αλατιού στη διατροφή σας και να αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων διατροφής.

Θυρεοειδής

Κλείστε τα μάτια σας, τεντώστε τα χέρια μπροστά σας, απλώστε τα δάχτυλά σας προς τα επάνω και ζητήστε από κάποιον να τοποθετήσει ένα λεπτό φύλλο χαρτιού στα χέρια σας. Εάν το χαρτί αρχίσει να τρέμει μαζί με τα δάχτυλά σας, αξίζει να επισκεφτείτε έναν ενδοκρινολόγο.

Αυτά τα τεστ δεν είναι σε καμία περίπτωση η βάση για να γίνει διάγνωση, καθώς μπορεί να είναι ενδείξεις για διάφορες άλλες ασθένειες. Ωστόσο, εάν παρατηρήσατε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, δεν πρέπει να τα αγνοήσετε. Βρείτε έναν γιατρό για μια λεπτομερή εξέταση αμέσως.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top