Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να πάσχετε από νεφρική νόσο

Το ανθρώπινο σώμα είναι τέλεια σχεδιασμένο ώστε όλα να λειτουργούν συγχρονισμένα και σε συνεργασία. Τα νεφρά μας είναι από τα πιο σημαντικά όργανα. Έχουν σχήμα φασολιού και έχουν πολλούς ρόλους. Το να ρυθμίζουν την πίεση του αίματος, να υποστηρίζουν τις συγκεντρώσεις των ηλεκτρολυτών και να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή είναι μερικά από τα πιο σημαντικά τους καθήκοντα.

Advertisement

Τα νεφρά επίσης απομακρύνουν τα άχρηστα στοιχεία από τον μεταβολισμό μας και φιλτράρουν το αίμα. Έχουν και άλλες ατελείωτες λειτουργίες που μας κάνουν να νιώθουμε υγιείς και ισχυροί όμως τις παραβλέπουμε γιατί τις θεωρούμε δεδομένες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοούμε το σώμα μας και να αναγνωρίζουμε αν κάτι πάει στραβά.Τα νεφρά θα μας επιτρέψουν να αντιληφθούμε αν κάτι δεν πάει καλά μέσω συμπτωμάτων στο σώμα μας.

Δείτε παρακάτω στα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας ώστε να καταλάβουμε πως υπάρχει πρόβλημα.Τα όργανα σε σχήμα φασολιού βρίσκονται στην άνω κοιλιακή χώραΑκολουθώντας μια ανθυγιεινή δίαιτα συμβάλει κανείς στη δημιουργία νεφρικής λιθίασης ή όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, δημιουργούνται πέτρες στα νεφρά. Ωστόσο, όταν αυτές αναπτυχθούν εμποδίζουν τη διέλευση μέσω της ουρήθρας. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι νεφρικής νόσου.

Δεν είναι φυσιολογικό να νιώθετε πάντα κουρασμένοι.

Η αίσθηση πως είστε κουρασμένοι και έχετε υπνηλία μπορεί να οφείλεται σε τοξίνες στο αίμα. Η συσσώρευση τοξινών επηρεάζει τη λειτουργία των νεφρών και οδηγεί σε αναιμία.Όταν όλοι έξω φορούν κοντομάνικα μπλουζάκια αλλά εσείς κρυώνετε.

Το να νιώθετε υπερβολικό κρύο όταν ξέρετε πως είναι ζεστά έξω μπορεί να οφείλεται σε νεφρική νόσο.Οι λίθοι ουρικού οξέος μπορούν να αποφευχθούν αν κάνετε διατροφικές αλλαγές.

Αν τρώτε υπερβολικά πολύ κρέας και ψάρι θα αυξηθούν να επίπεδα ουρικού οξέος στα ούρα σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λίθων ουρικού οξέος.Πρησμένα πόδια.

Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα αυξάνεται η κατακράτηση νατρίου στο σώμα. Αυτό οδηγεί σε πρησμένα πόδια και αστραγάλους. Παρακαλούμε να σημειώσετε πως αυτό μπορεί να αποτελεί και σημάδι καρδιακών παθήσεων.Οι μύες του σώματος παθαίνουν κράμπες.

Οι μυϊκές κράμπες, ιδιαίτερα στα πόδια είναι σημάδι νεφρικής νόσου. Η ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, η ανακόνιστη ροή αίματος και η νεφρική βλάβη μπορούν να αποτελούν μερικές από τις αιτίες που παθαίνει κανείς κράμπες.Τα τρόφιμα αρχίζουν να έχουν γεύση μετάλλου και έχετε ασυνήθιστα κακή αναπνοή.

Advertisement

Η νεφρική ανεπάρκεια ίσως σημαίνει πως δεν μεταφέρεται αρκετό οξυγόνο στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συγκέντρωσης, ζάλη και να επηρεάσει τη μνήμη.Μαύροι κύκλοι, σακούλες και πρησμένα μάτια

Όταν τα φίλτρα στα ούρα είναι κατεστραμμένα, μπορεί να διαρρεύσουν εκεί πρωτεΐνες. Αυτό σημαίνει πως το σώμα σας έχει χάσει την πρωτεΐνη που απαιτείται για να λειτουργήσει με αποτέλεσμα τα μάτια σας να είναι πρησμένα και να σχηματιστούν μαύροι κύκλοι από κάτω.

Τα ούρα είναι αφρώδη και με φυσαλίδες.

Δείτε τη λεκάνη της τουαλέτας μετά την ούρηση. Οι φυσαλίδες και ο αφρός είναι ένα σημάδι πως οι πρωτεΐνες έχουν πάει στα ούρα. Ένας τρόπος να αναγνωρίσετε το μοτίβο είναι ο αφρός και οι φυσαλίδες που εμφανίζονται ακριβώς όπως και όταν χτυπάτε αβγά για ομελέτα, δεδομένου πως η ίδια πρωτεΐνη βρίσκεται στα τρόφιμα.  Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να μην έχει να κάνει με “τράβηγμα” ενός μυ.

Ο πόνος στα νεφρά είναι ένας βαθύς πόνος που βρίσκεται ψηλά στην πλάτη, κάτω από τα πλευρά. Αυτό διαφέρει από τους συνηθισμένους πόνους της πλάτης που συνήθως βρίσκονται στο κάτω μέρος της. Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και οι πέτρες στα νεφρά προκαλούν ένα πόνο που αρκετά συχνά συγχέεται με τον πόνο της πλάτης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top