Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας όταν πιέσετε τα 12 βασικά σημεία

Η αρχαία κινέζικη πρακτική της πιεσοθεραπείας, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και βοήθεια σε μικρά ενοχλητικά θέματα υγείας, όπως ο πονοκέφαλος, το κρυολόγημα, η γρίπη και η κόπωση. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη συνολική ευημερία.

Advertisement

Παρακάτω θα μάθετε τα 12 εκπληκτικά σημεία πίεσης που θα σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε το σώμα και το μυαλό σας. Οι τεχνικές αυτές, είναι ιδιαίτερες επειδή μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε.

#1 Φενγκ Τσι


Συνιστάται για: Πονοκέφαλο, ημικρανία, θολότητα των ματιών, κόπωση, χαμηλή ενέργεια και συμπτώματα κρυολογήματος / γρίπης.

Πώς να το εντοπίσετε: Ξεκινήστε με την αίσθηση του οστού και ακολουθήστε το αυλάκι προς τα πίσω, όπου συναντώνται οι μύες του αυχένα και το κρανίο.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Κλείστε τα χέρια σας μπλέκοντας τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τους αντίχειρές σας για να ασκήσετε σταθερή πίεση προς το κρανίο σας. Κάντε μασάζ και τονώστε την περιοχή για 4-5 δευτερόλεπτα.

#2 Τζιαν Τζινγκ


Συνιστάται για: Σκληρότητα του αυχένα, πίεση στους ώμους και χρόνιους καθημερινούς πονοκεφάλους.

Πώς να το εντοπίσετε: Το σημείο βρίσκεται στον ώμο σας ανάμεσα στο τενόντιο πέταλο του ώμου και την σπονδυλική στήλη. Μπορεί να βρεθεί πιέζοντας τον ώμο με τον αντίχειρα και το μεσαίο δάχτυλο.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Ασκήστε πίεση προς τα κάτω χρησιμοποιώντας τον δείκτη ή τον αντίχειρα. Κάντε μασάζ στην περιοχή για 4-5 δευτερόλεπτα.

#3 Σαν Γιν Τζιάο


Συνιστάται για: Ουρολογικές διαταραχές, πυελικές διαταραχές, κράμπες εμμηνόρροιας, αϋπνία και βελτίωση της γενικής υγείας της γυναίκας.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται σε πλάτος 4 δαχτύλων πάνω από τον αστράγαλο (μετρούμενο από το υψηλότερο σημείο στον αστράγαλο) στο αυλάκι πίσω από το κόκαλο.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Εφαρμόστε σταθερή πίεση σε αυτό το σημείο στο εσωτερικό των ποδιών σας και κάντε μασάζ στην περιοχή για 4-5 δευτερόλεπτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να προκαλέσει ωδίνες τοκετού.

#4 Ζονγκ Ζου


Advertisement

Συνιστάται για: Χρόνιους πονοκεφάλους, πόνο στον ώμο, ένταση λαιμού και πόνο στην άνω πλάτη.

Πώς να το εντοπίσετε: Αυτό το σημείο βρίσκεται πίσω από τις αρθρώσεις σας, στο αυλάκι που σχηματίζεται από τους τένοντες του παράμεσου και του μικρού δακτύλου.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Εφαρμόστε σταθερή πίεση στο αυλάκι και κάντε μασάζ στην περιοχή για 4-5 δευτερόλεπτα.

#5 Ζου Σαν Λι


Συνιστάται για: Γαστρεντερικά προβλήματα, εμετό, ναυτία, άγχος και κόπωση. Η παραδοσιακή κινεζική λογοτεχνία το συνιστά επίσης για καλύτερη υγεία και μακροζωία.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται στην εξωτερική μπροστινή πλευρά του ποδιού, στην κοιλότητα περίπου 4 δάχτυλα κάτω από το τέλος της επιγονατίδας.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Ασκήστε πίεση προς τα κάτω, στην περιοχή των μυών για περίπου 4-5 δευτερόλεπτα.

#6 Νέι Γκουάν


Συνιστάται για: Θεραπεία της ναυτίας και του εμετού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανακατωσούρες στομάχου, ναυτία, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και πονοκεφάλους.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται στην κοιλότητα μεταξύ των τενόντων, 4 δάχτυλα κάτω από τον καρπό.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Κάντε μασάζ ανάμεσα στους 2 τένοντες ενώ ασκείτε απαλή πίεση για 4-5 δευτερόλεπτα.

#7 Σου Σαν Λι


Συνιστάται για: Δυσκαμψία του αυχένα, πόνο στον ώμο, επικονδυλίτιδα και διάρροια.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια του αντιβραχίου, 3 δάχτυλα κάτω από την πτυχή του αγκώνα, όταν ο αγκώνα είναι λυγισμένος κατά 90 °.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Ασκήστε σταθερή πίεση για να πιέσετε και να τονώσετε την περιοχή, για 4-5 δευτερόλεπτα.

#8 Χι Γκου


Συνιστάται για: Πονοκέφαλο, πόνο στον αυχένα, στρες, πόνο στο πρόσωπο και πονόδοντο.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται ανάμεσα στη νηκτική μεμβράνη του αντίχειρα και του δείκτη.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Ασκήστε πίεση για να κάνετε μασάζ και να τονώσετε την περιοχή, για 4-5 δευτερόλεπτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να προκαλέσει ωδίνες τοκετού.

#9 Τάι Τσόνγκ


Συνιστάται για: Άγχος, πόνο στο χαμηλό μέρος της πλάτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, κράμπες εμμηνόρροιας, πόνο στα άκρα, αϋπνία και κατάθλιψη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.Τα παραδοσιακά κινέζικα κείμενα το συνιστούν επίσης για πεπτικά προβλήματα, προβλήματα οφθαλμών, πόνο γεννητικών οργάνων, πονοκεφάλους, στοματικό έλκος και ευερεθιστότητα.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται στο πόδι, περίπου 2 δάχτυλα πάνω από τον τόπο όπου ενώνεται ο δείκτης και το μεγάλο δάκτυλο.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Ασκήστε σταθερή πίεση για να κάνετε μασάζ και να τονώσετε την περιοχή, για 2-3 δευτερόλεπτα.

#10 Γιν Τανγκ


Συνιστάται για: Ανακούφιση από το άγχος, καταπόνηση των ματιών, πονοκεφάλους, θεραπεία της ρινικής συμφόρησης, αϋπνία και αύξηση της αποτελεσματικότητας του μυαλού.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Πιέστε απαλά το σημείο αυτό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, για περίπου ένα λεπτό και έπειτα, αφήστε το. Μπορείτε να το επαναλάβετε μερικές φορές την εβδομάδα.

#11 Λάο Γκονγκ


Συνιστάται για: Στοματικό έλκος, ήπιο πυρετό, άγχος.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται όπου η άκρη του παράμεσου αγγίζει την παλάμη του χεριού όταν κάνετε μια γροθιά.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Ασκήστε σταθερή πίεση για να κάνετε μασάζ και να τονώσετε την περιοχή, για 2-3 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα.

#12 Κι Χάι Σου


 Συνιστάται για: Πόνο χαμηλά στη μέση, ακανόνιστη εμμηνόρροια, δυσμηνόρροια και άσθμα.

Πώς να το εντοπίσετε: Βρίσκεται 2 δάχτυλα επάνω από το πάνω άκρο του ισχίου. Για καλύτερη κατανόηση, ανατρέξτε στην παραπάνω φωτογραφία.

Πώς να εφαρμόσετε την πιεσοθεραπεία: Χρησιμοποιώντας τους αντίχειρές σας για να ασκήσετε πίεση, κάντε μασάζ και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης για 4-5 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε καθημερινά.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top