Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Γεννημένος Ημέρα ή Νύχτα; Μάθε τώρα τι σημαίνει

Υπάρχει μια θεωρία  κατά την αρχαία ελληνική παράδοση που έλεγε ότι οι μοίρες των ανθρώπων ήταν μοιρασμένες στα τρία.  Έτσι για τον καθένα από εμάς η αρχαιοελληνική αστρολογία στοχεύει στην ανάπτυξη της συνείδησης  μέσω των εμπειριών και των αισθήσεων  , όπου εκφράζονται μέσω αυτών των τριών μοιρών.

Advertisement

Οι τρεις μοίρες η Κλώθω , η Άτροπος και η Λάχεσις. Η Κλώθω όπου στο ομηρικό  κείμενο είναι η θεά Κίρκη αντιπροσωπεύει τον παρορμητικό σταυρό. Η Κλώθω αντιπροσωπεύει το παρόν στη ζωή των ανθρώπων και θεωρείται η μεγαλύτερη και η σπουδαιότερη από τις άλλες δύο. Πιστευόταν ότι έκλωθε με τη ρόκα της το νήμα της ζωής του κάθε ανθρώπου, το πεπρωμένο του, που τον συνόδευε μέχρι το θάνατό του. Λάμβανε επίσης σημαντικές αποφάσεις, όπως το πότε ένας άνθρωπος θα γεννηθεί, και άρα επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τις ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, η δύναμή της επέτρεπε να επιλέγει ποιος θα πεθάνει και ποιος θα σωθεί ή θα επιστρέψει στη ζωή, όπως στο μύθο του Πέλοπα. Ενώ η Άτροπος αντιπροσωπεύεται από την  Ωραία Ελένη στο σταθερό σταυρό, τα σταθερά ζώδια. Καθότι  σταθερή αυτό επαναλαμβάνεται μη μπορώντας να ξεφύγει από τις επίγειες δυνάμεις. Η Άτροπος αντιπροσώπευε το παρελθόν· ότι έχει περάσει είναι αμετάκλητο. Εξέφρασε το αναπόφευκτο, το μοιραίο αλλά και το άτεγκτο και το δογματικό στη ζωή των ανθρώπων .Και τέλος η Λάχεσις  αντιπροσώπευε το μέλλον της ζωής των ανθρώπων, επειδή το τέλος, σύμφωνα με τη φύση, εκδηλώνεται σε όλα τα πράγματα. Όριζε τη διάρκεια της ζωής του κάθε ανθρώπου μετρώντας με το ραβδί της. Στον ομηρικό κόσμο την αντιπροσωπεύει η Πηνελόπη ως υφάντρια…Είναι αυτή που υφαίνει και ξεϋφαίνει και απεικονίζετε ζωδιακά από τον μεταβλητό σταυρό.

Εκτός από τις μοίρες όμως πρωτεύοντα ρόλο παίζουν και η ημερινή αίρεση  όπου γεννιέται ένας  άνθρωπος και την ημέρα  εισέρχεται σε αυτό τον  υλικό κόσμο που ζούμε και στη νυχτερινή αίρεση που αντίστοιχα συμβαίνει με την νυχτερινή γέννα.

Ημερογεννημένοι και νυχτογεννημένοι  δυο διαφορετικά στρατόπεδα λοιπόν , με διαφορετικούς ευεργέτες (πλανήτες) και δυο μη ευεργετικούς (κακοποιούς πλάνητες). Στις ημερινές γεννήσεις ο Ήλιος, ο Δίας και ο Κρόνος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αντίστοιχα στις νυχτερινές σπουδαίο ρόλο παίζουν η Σελήνη, Αφροδίτη και ο Άρης. Εδώ οι ποιότητες κάνουν την διάφορα. Ποσό σημαντική άνοδο , ευτυχία χαρά και τύχη μπορεί να φέρει ένας πλανήτης που βρίσκεται στη δική σας αίρεση , εξαρτάται βαθύτατα από τη θέση του πάνω η κάτω από το ορίζοντα στο Γενέθλιο χάρτη σας. Αν βρίσκεται σε ζώδιο αρσενικό ή θηλυκό και φυσικά στη μοίρα που βρίσκεται ο πλανήτης, κάτω από ποιανού κυβέρνηση λειτούργει.

Κατά την περίοδο της ζωής του ανθρώπου η μοίρα του αλλάζει καθώς τη σκυτάλη λαμβάνει ο επομένως πλανήτης από τον προηγούμενο. Ας  δώσουμε ένα παράδειγμα : κάποιος γεννιέται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μέσα σε υποστηρικτικό περιβάλλον, λαμβάνοντας αγάπη, ευημερία και κάποια στιγμή στη ζωή του οι συνθήκες αλλάζουν και βρίσκει σχεδόν παντού κλειστές τις πόρτες  μη μπορώντας πλέον να αισθανθεί την ιδία ευαρέσκεια και ευχαρίστηση.

Advertisement

Φυσικά αυτό μπορεί να συμβεί και αντίστροφα στη ζωή κάποιου. Έτσι για παράδειγμα ο Δίας όταν βρίσκεται εντός αίρεσης (ήμερα) λειτούργει ως αγαθοποιός , ευμενής και φέρνει τύχη, εύνοια, συνείδηση δυνατοτήτων, χαρά, δημιουργία και γενναιοδωρία. Ενώ ευρισκόμενος σε νυχτερινή γέννηση (εκτός αιρέσεως) λειτούργει με επιπολαιότητα , άστοχη σπάταλη δυνάμεων , δίνοντας εύκολη και άσκοπη ζωή, χωρίς κάποια ουσιώδης κατάκτηση για το ίδιο το άτομο. Φυσικά παίζουν σημαίνοντα ρόλο και οι παραπάνω συνθήκες που αναπτύξαμε (ορίζοντας, όρια , αρσενικό-θηλυκό ζώδιο) ούτος ώστε να  εκφραστεί ο πλανήτης και ποιοτικά και ποσοτικά. Για αυτό το λόγο η γενέθλια ανάλυση είναι απαραίτητη και λέμε ότι ο κάθε άνθρωπος με τον ιδιαίτερο γενέθλιο χάρτη του είναι μοναδικός και δεν μοιάζει με κανέναν άλλο..

της Κατερίνας Λιναρίτη για τον oroskopos.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top