Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Απόρριψη από άντρα: Πώς να την διαχειριστείς και να τον κάνεις να καταλάβει το λάθος του.

Η απόρριψη πονάει πολύ, είτε προέρχεται από τον ωραίο τύπο στο μπαρ, είτε από μια μακροχρόνια σχέση. Το να σε απορρίπτει ο άντρας που σου αρέσει και αγαπάς μπορεί να σε ρίξει στα πατώματα, να καταστρέψει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου και να σε κάνει να νιώθεις άσχημη και απωθητική.

Advertisement

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν με αξιοπρέπεια και δύναμη έτσι ώστε να ξεπεράσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο και να πας ακόμα παραπέρα.

Αν καταφέρεις να διαχειριστείς την απόρριψη με κομψότητα και αξιοπρέπεια μπορείς να στείλεις ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στον άντρα που σε απέρριψε. Δείχνεις την αξία σου, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεις ότι δεν τον χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη.

  •  Επέτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει τη θλίψη για ένα χρονικό διάστημα.

Η απόρριψη μπορεί να επιφέρει επίπονα συναισθήματα όπως στεναχώρια, θλίψη, θρήνο, εξευτελισμό και θυμό. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις στεναχωρημένη μετά από έναν χωρισμό Στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο να περάσεις από αυτό το στάδιο, καθώς αν αγνοήσεις αυτά τα συναισθήματα μόνο κακό μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Άσε τον εαυτό σου να πενθήσει για την απώλεια, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να αφήσεις τα συναισθήματα στην άκρη και να προχωρήσεις.

Αν επιτρέψεις στην κακοκεφιά να σε ακολουθεί παντού θα κάνεις τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Στη συνέχεια θα σου εξηγήσω πως μπορείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου, να φτιάξεις τη διάθεσή σου και να αποκτήσεις και πάλι τη θετική ματιά των πραγμάτων.

  • Σεβάσου τις επιθυμίες του

Όσο και να θέλεις να είσαι μαζί του θα πρέπει να σεβαστείς τις επιθυμίες του. Δεν είναι καλό να τον παρακαλάς να σε δεχτεί πίσω ή να τσακωθείς μαζί του επειδή δεν σου κάνει τα χατίρια . Αν αποδεχτείς το γεγονός ότι δεν θέλει να είστε μαζί και χειριστείς την κατάσταση με τακτ τότε θα διατηρήσεις την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή σου. Μπορεί όντως να μη σου έχει φερθεί καλά, ή απλά να στεναχωριέσαι επειδή δεν έχει ανταποδώσει την αγάπη σου. Όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος να τον μισείς. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις περισσότερο πόνο στον εαυτό σου.

Μην τον αφήσεις να σε στεναχωρήσει περισσότερο.

Αντίθετα αποδέξου την απόρριψή του και κόψε κάθε επαφή μαζί του, όσο επίπονο και αν είναι αυτό. Όσο κρατάς επικοινωνία μαζί του αποτρέπεις τον εαυτό σου από το να ξεπεράσει το γεγονός και να προχωρήσει. Με τη διακοπή κάθε επαφής δείχνεις ότι δεν τον έχεις ανάγκη, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό του. Όταν ο ίδιος βλέπει πως διαχειρίζεσαι με τόση ευκολία την αποχώρησή του αρχίζει να σκέφτεται τι άφησε πίσω του

  • Μην ζεις με την ελπίδα ότι θα αλλάξει γνώμη

Είναι απόλυτα λογικό να σκέφτεσαι ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη, μετανιώνοντας για το λάθος του και να σε θέλει πίσω. Όταν όμως ζεις με αυτή την ιδέα κάνεις κακό στον εαυτό σου.  Αν αυτό που πραγματικά επιθυμείς είναι η επανασύνδεση, υπάρχει τρόπος .  Όλα όμως πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή.

  •  Κράτα γύρω σου ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν

Μετά από μια απόρριψη είναι πολύ σημαντικό να έχεις τους φίλους εκείνους και την οικογένεια που μπορούν να σε υποστηρίξουν έτσι ώστε να επιδιορθώσεις τη χαλασμένη σου αυτοπεποίθηση.

Μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη λένε.

Άφησε τους αγαπημένου σου να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα, καθώς θα έκανες το ίδιο και γι’ αυτούς. Δεν υπάρχει κάτι πιο παρηγορητικό από το να ακούς από τους φίλους σου να λένε “δεν ήταν για εσένα έτσι και αλλιώς”, “πρόβλημά του, όχι δικό σου” κτλ.

Απλά φρόντισε να είναι δικοί σου φίλοι και όχι δικοί του. Αν προσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο με τους δικούς του φίλους μπορεί να τους φέρεις σε άβολη θέση και να χάσεις το σεβασμό του. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αυξάνει τις πιθανότητες να επανασυνδεθείτε.

  • Συνέχισε να δουλεύεις με τον εαυτό σου
Advertisement

Πολλές φορές μια απόρριψη μπορεί να είναι η ευκαιρία για αυτο – βελτίωση. Ενώ δε μπορείς να αλλάξεις με το ζόρι το αν αρέσεις σε κάποιον ή όχι, μπορείς να κάνεις θετικές αλλαγές στην εμφάνισή σου και στον τρόπου που αλληλεπιδράς με τους άλλους. Κάνοντας αλλαγές στην υγεία σου και την αισθητική σου αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου και δημιουργείς μια θετική αύρα που ελκύει τους άλλους.

Το να πλακώσεις τις σοκολάτες και τα παγωτά μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, αλλά το να πάρεις 100 κιλά θα καταστρέψει την αυτοπεποίθησή σου.

Κάνε λοιπόν μια προσπάθεια να δείχνεις στα καλύτερά σου.

Όταν ξυπνάς το πρωί, κάνε ένα μπάνιο, χτένισε τα μαλλιά σου και φτιάξε το μακιγιάζ σου. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζεσαι καλύτερα για τη μέρα και αποκτάς περισσότερο έλεγχο των συναισθημάτων σου.

  •  Συνέχισε την καθημερινότητά σου

Όταν βιώνουμε την απόρριψη, χάνουμε την ισορροπία και τον έλεγχο της ζωής μας. Κατά τη διάρκεια αυτή θα πρέπει να διατηρήσουμε την καθημερινότητά μας για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε και να δούμε τα πράγματα με μια πιο θετική ματιά. Μη σταματήσεις λοιπόν τη ζωή σου εξαιτίας του. Αυτό περιμένει, αλλά μην του κάνεις τη χάρη. Συνέχισε τη δουλειά σου, τις κοινωνικές συναναστροφές, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου. Αν κάνεις το αντίθετο, η κατάστασή σου θα χειροτερέψει και θα νιώσεις χειρότερα.

  • Απόφυγε το αλκοόλ

Απόφυγέ το όπως ο διάολος το λιβάνι. Το αλκοόλ μπορεί να σε επηρεάσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα τη διάθεσή σου. Αν είσαι χαρούμενη και γιορτάζεις κάτι ιδιαίτερο, μερικά ποτήρια κρασί θα προσθέσουν μια επιπλέον ευχάριστη νότα στην ήδη χαρούμενη διάθεσή σου. Αν όμως είσαι στεναχωρημένη και έχεις πέσει στα πατώματα, το αλκοόλ θα σε χειροτερέψει. Το κακό είναι ότι μπορεί να κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις το επόμενο πρωί, όπως το να τηλεφωνήσεις στον πρώην σου, να τσακωθείτε ή να τον παρακαλάς να γυρίσει πίσω. Δεν θες πέσεις σε αυτό το επίπεδο, πίστεψέ με.

Βρες λοιπόν άλλους τρόπους να αντιδράσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις γυμναστική, η οποία θα σου ανεβάσει τη διάθεση, λόγω της έκκρισης ενδορφινών από τον εγκέφαλο. Σίγουρα πολύ καλύτερο από ένα μπουκάλι κρασί.

  •  Μην πας αμέσως με τον πρώτο τυχόντα

Μετά από ένα χωρισμό μπαίνεις πολύ εύκολα στον πειρασμό να αναζητήσεις σχέσεις της μιας νύχτας για να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση και να νιώσεις και πάλι ελκυστική. Αντί όμως να βοηθηθείς, κάτι τέτοιο θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα. Πάρε το χρόνο σου για να ξεπεράσεις το χωρισμό και να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου πριν βγεις και πάλι στο παιχνίδι των ραντεβού.

  •  Δε χρειάζεσαι κανέναν άντρα για να είσαι χαρούμενη

Ένας καλός άντρας μπορεί να προσθέσει χαρά και ευτυχία στη ζωή σου, αλλά η πραγματική ευτυχία έρχεται από το να αποδεχτείς ποια πραγματικά είσαι.  Να νιώθεις χαρούμενη με αυτά που έχεις, είτε είσαι σε σχέση είτε όχι. Δε χρειάζεσαι κανένα για να σε κάνει να νιώσεις όμορφη και ελκυστική – αυτό προέρχεται από τα βάθη του εαυτού σου και μόνο. Σκέψου όλους τους υπέροχους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και όλα τα υπέροχα επιτεύγματά σου.

Δε χρειάζεσαι κανέναν άντρα για να σε κάνει ευτυχισμένη.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, δεν είναι υγιές να ζεις με την ελπίδα ότι ο άντρας που σε απέρριψε μπορεί να αλλάξει γνώμη. Σκοπός σου είναι να χειριστείς το χωρισμό με κομψότητα και αξιοπρέπεια. Κόβοντας κάθε επαφή μαζί του. Φροντίζοντας τον εαυτό σου.  Επαναφέροντας τη ζωή σου με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να δείξεις την αξία σου σα γυναίκα.

couplegoals.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top