Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Ποια ζώδια ερωτεύονται με την πρώτη ματιά;

Πρωταθλητές ταχύτητας στον κεραυνοβόλο έρωτα είναι δύο από τα ζώδια της Φωτιάς: Ο Κριός και ο Τοξότης.

Advertisement

Ο Κριός έχει μια αστείρευτη φλογερή ενέργεια που τη διοχετεύει και στον έρωτα, μεταξύ χιλιάδων άλλων πραγμάτων. Αν, όπως λένε οι έρευνες, για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μας αρέσει κάποιος χρειαζόμαστε μέχρι τέσσερα λεπτά, για τον Κριό ο χρόνος αυτός είναι το πολύ τέσσερα δευτερόλεπτα. Κι όχι απλώς για να του αρέσει, αλλά για να τον ερωτευθεί …ακαριαία. Με πιο πιθανή κατάληξη να τον ξε-ερωτευθεί το ίδιο απότομα, αν το αντικείμενο της αγάπης του δεν έχει την ικανότητα να του κρατά συνεχώς ζωντανό το ενδιαφέρον.
Ο Τοξότης πάλι, είναι το ζώδιο του αιώνιου και γοητευτικού εργένη. Ερωτεύεται χωρίς φόβο και με μπόλικο πάθος, έτοιμος να ριχτεί στην καινούργια ερωτική ιστορία σαν να πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια. Και ανυπομονεί να «εξερευνήσει» τη γνωριμία αυτή, όπως ένα παιδί με το καινούργιο του παιχνίδι. Όπως και με τον Κριό, το ενδιαφέρον του Τοξότη μπορεί να σβήσει γρήγορα, αν το …αντικείμενο του πάθους του δεν βρίσκει διαρκώς τρόπους να το συντηρήσει.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Δίδυμοι, ιδίως οι άντρες. Ερωτεύονται τρελά από τη μια στιγμή στην άλλη και το δηλώνουν με χίλιους τρόπους. Με πρώτο και καλύτερο το συναρπαστικό «μπλα-μπλα» στο οποίο έχουν τόσο ταλέντο. Αλλά τα ερωτικά λόγια του Διδύμου πετούν και χάνονται, όπως πολύ συχνά και ο ξαφνικός έρωτάς του. Δεν είναι ότι έλεγε ψέματα. Τότε το εννοούσε, απλώς μετά του πέρασε. Και πάει πιο πέρα, για να κεραυνοβοληθεί εξίσου γρήγορα από μια καινούργια κατάκτηση.

Οι Παρθένοι μπορεί να θεωρούν κάτι σαν …αρρώστια το να υποκύπτει κανείς σε ένα πάθος που υπερβαίνει τη λογική του. Αυτό όταν δεν το παθαίνουν. Αλλά όταν ο έρωτας τους χτυπάει κατακούτελα, του παραδίδονται ολοκληρωτικά και με συνοπτικές διαδικασίες. Κι ενώ το ζουν, δεν παύουν με ένα κομμάτι του μυαλού τους να το αναλύουν. Όμως αυτό έχει και το καλό του. Όπως και οι Αιγόκεροι, έχουν πολλές πιθανότητες να μετατρέψουν τον κεραυνοβόλο έρωτα σε μια αγάπη με βάθος και διάρκεια.

Μα και ο Αιγόκερως αντιστέκεται στους αιφνίδιους, εκτός ελέγχου έρωτες με όλες του τις δυνάμεις, από φόβο μην πληγωθεί στο τέλος. Και υποκύπτει, άμα του προκύψει, με όλο το πάθος που αποτελεί το κρυμμένο χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου. Καθώς μάλιστα είναι το είδος του ανθρώπου που μπορεί να έχει περάσει πολύ καιρό αδέσμευτος, πραγματικά θα βγάλει τα σπασμένα αναπληρώνοντας τον χαμένο χρόνο της μοναξιάς.

Ο Ιχθύς είναι ρομαντικός και αθεράπευτα ονειροπόλος, οπότε ο κεραυνοβόλος έρωτας, αυτός που τον παρασέρνει στα βαθιά ρεύματα του πάθους, ταιριάζει στο στιλ του. Η καρδιά του είναι απύθμενη και γεμάτη μυστήριο. Δύσκολα μαντεύει κανείς τα συναισθήματά του και ο ίδιος αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλία και να τα εκδηλώσει. Έτσι, μπορεί να ερωτευτεί κεραυνοβόλα και να κρατήσει για πολύ καιρό μέσα στην καρδιά του αναμμένη τη φλόγα, ακόμα και χωρίς ανταπόκριση.

Οι Ταύροι, οι Λέοντες οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι είναι …της αντίθετης άποψης. Θέλουν πάντα τον χρόνο τους για να πάρουν μια απόφαση, ακόμα και στα αισθηματικά, και σπάνια υποκύπτουν σε έναν ξαφνικό έρωτα.

Ο Ταύρος, εξαιτίας και της Αφροδίτης που τον κυβερνά, ζει μέσα από τον έρωτα. Αυτό το συναίσθημα είναι για εκείνον τόσο φυσικό και απαραίτητο, όσο η αναπνοή του. Παρόλο όμως που, όταν έρθει θα τον βιώσει με πάθος, δεν θα συμπεριφερθεί παρορμητικά. Αντίθετα, τα αισθήματά του θα πρέπει να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν μέσα του, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζεται. Η αγάπη του αργεί να ανθίσει, αλλά αργεί και να σβήσει.

Και ο Λέων είναι ζώδιο παθιασμένο με τον έρωτα. Διαθέτει όμως μια σχετική ανοσία στις κεραυνοβόλες καταστάσεις. Είναι πολύ εκλεκτικός στις ερωτικές του προτιμήσεις, αλλά και τον ενδιαφέρει η εντύπωση που δημιουργεί γύρω του. Έτσι θα ερωτευτεί, αφού περάσει τον υποψήφιο ή την υποψήφια από …εξέταση για να βεβαιωθεί ότι τηρεί τις αρκετά υψηλές προδιαγραφές του. Θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να τον δεις να «νιαουρίζει» σαν τρελαμένος γάτος στα κεραμίδια.

Ο Σκορπιός μπορεί να φημίζεται για το πάθος και τον ερωτισμό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνεται να γίνει έρμαιο απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας. Του αρέσουν οι ερωτικές περιπέτειες, αλλά θέλει να διατηρεί τον έλεγχο μέχρι να κάνει το πρώτο του …σκανάρισμα, ώστε να βεβαιωθεί ότι η περίπτωση εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν του αρέσουν οι ήττες και, αν αποδειχθεί ότι το αντικείμενο του έρωτά του δεν άξιζε, θα θιγεί ο εγωισμός του.

Ο Υδροχόος είναι πολύ ευαίσθητος, γεμάτος φαντασία, και έχει τάση να εξιδανικεύει το αντικείμενο της αγάπης του. Το τυλίγει με ένα σύννεφο τελειότητας, που σπάνια ανταποκρίνεται στην αληθινή εικόνα του. Όλη αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εγκεφαλική και απέχει πολύ από την ταχύτητα, το πάθος και τον παρορμητισμό ενός κεραυνοβόλου έρωτα.Το αποτέλεσμα όμως καταλήγει συχνά να είναι το ίδιο. Ο έρωτας απομυθοποιείται και σβήνει, οπότε ο Υδροχόος επιστρέφει στα άλλα ενδιαφέροντα και τους φίλους του.

Τέλος, δυο ακόμα ζώδια που δεν αφήνονται εύκολα να παρασυρθούν από τον …τυφώνα ενός ξαφνικού έρωτα είναι ο Ζυγός και ο Καρκίνος.

Ο Ζυγός έχει την επιρροή της Αφροδίτης, που τον κυβερνά, και δεν αντέχει να είναι μόνος του. Παρόλα αυτά, δεν είναι ο τύπος που θα υποκύψει στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Είναι εκλεκτικός στις ερωτικές επιλογές του και σταθμίζει τα πράγματα πριν καταλήξει. Ακριβώς επειδή παίρνει τις σχέσεις του τόσο σοβαρά, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα αποτύχουν. Τα ερωτικά πυροτεχνήματα με τη σύντομη διάρκεια τα αφήνει για άλλους.

Ο Καρκίνος είναι πολύ ευαίσθητος και φοβάται μην πληγωθεί. Σαν το καβουράκι, δημιουργεί μια σκληρή πανοπλία για να προφυλάξει το ευάλωτο εσωτερικό του. Ταυτόχρονα όμως έχει μεγάλη ανάγκη τον έρωτα, γιατί η ζωή του είναι λειψή χωρίς αυτόν. Αλλά δεν περιλαμβάνει εδώ τις παρορμητικές σχέσεις, που έχουν για εκείνον μεγάλο συναισθηματικό ρίσκο. Ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να τελειώσει σύντομα και αιφνίδια όπως άρχισε και να τον βυθίσει στην πιο μαύρη απογοήτευση. Όχι, ευχαριστεί, να του λείπει.
Αφροδίτη και Ουρανός στο προσωπικό ωροσκόπιο: Μια σημαντική σχέση.<
Πέρα από τα ζώδια, ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την κλίση ενός ατόμου στους κεραυνοβόλους έρωτες είναι οι όψεις που σχηματίζουν στο προσωπικό του ωροσκόπιο η Αφροδίτη με τον Ουρανό. Μπορείς να δεις κι εσύ αν έχεις τέτοιες όψεις, κοιτάζοντας τον αστρολογικό χάρτη σου.

Η Αφροδίτη εκπροσωπεί τις αγάπες μας και μας δείχνει πώς είμαστε και ποιες είναι οι επιθυμίες μας. Ο Ουρανός μας αιφνιδιάζει και φέρνει την αγάπη… ουρανοκατέβατη. Όταν αυτοί οι δυο πλανήτες συνδέονται στο ωροσκόπιο, οι όψεις τους περιγράφουν την ανάγκη για ελευθερία στη σχέση, για ποικιλία και για αναζήτηση καινούργιων εμπειριών. Οι όψεις Αφροδίτης-Ουρανού έχουν επίσης να κάνουν με την ιδέα της ιδανικής αγάπης. Οι άνθρωποι που τις έχουν, ιδίως αν πρόκειται για τρίγωνα, χαρακτηρίζονται από παρορμητισμό και ισχυρή θέληση. Και φυσικά από την τάση τους να υποκύπτουν στον κεραυνοβόλο έρωτα, με την αποκαλυπτική επιρροή του Ουρανού.

Advertisement

Επιπλέον, τα άτομα που έχουν όψεις Αφροδίτης-Ουρανού, ασκούν και στους άλλους μια ιδιαίτερη γοητεία. Έχουν ανοιχτό μυαλό ως προς τις απόψεις τους για τον έρωτα, και εκφράζουν ελεύθερα την αγάπη τους. Τους αρέσει ο πειραματισμός και οι εκπλήξεις στη σχέση. Αντίθετα, βαριούνται τις προβλέψιμες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως συχνά ο έρωτάς τους ξεθυμαίνει με την ταχύτητα με την οποία ξεκίνησε.
Αφροδίτη και Ουρανός στη συναστρία.

Όλες οι όψεις Αφροδίτης και Ουρανού στη συναστρία μιας σχέσης δείχνουν ότι οι δυο σύντροφοι αισθάνθηκαν αμέσως την αμοιβαία έλξη, καθώς ο καθένας τους βρήκε από την πρώτη στιγμή στον άλλο στοιχεία που τον γοήτευσαν. Αποκτούν αμέσως οικειότητα και μπορεί να μοιράζονται ασυνήθιστα ενδιαφέροντα. Για μια σχέση που σε ενδιαφέρει μπορείς να δεις στην ερωτική συναστρία αν υπάρχουν όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό.

Η Αφροδίτη του ενός σε συζυγία με τον Ουρανό του άλλου: Ο κεραυνοβόλος έρωτας σας έφερε κοντά και πιθανόν να ξεκινήσατε αμέσως μια σεξουαλική σχέση, προτού γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Η έλξη που αισθάνεστε πιθανόν να έχει διακυμάνσεις ή μπορεί να σβήσει ξαφνικά όπως άρχισε. Για να πετύχει η σχέση, θα πρέπει να δώσετε αρκετή ελευθερία ο ένας στον άλλο. Πιθανόν εκείνος από τους δυο που έχει την Αφροδίτη να αποζητά περισσότερη σταθερότητα από εκείνον που έχει τον Ουρανό.

Η Αφροδίτη του ενός σε αντίθεση ή τετράγωνο με τον Ουρανό του άλλου: Υπάρχει έντονος μαγνητισμός ανάμεσά σας, αλλά δεν είναι εύκολο να βασίζεστε ο ένας στον άλλο. Πολύ πιθανό να βρίσκεστε μακριά (είτε συναισθηματικά είτε …τοπογραφικά), σε στιγμές που κάποιος από τους δυο θα χρειαζόταν στήριξη. Συχνά το άτομο με την Αφροδίτη θέλει συναισθηματική προσέγγιση, ενώ το άτομο με τον Ουρανό συμπεριφέρεται απόμακρα. Η σχέση αυτή χαρακτηρίζεται από αστάθεια, αλλά μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική και να διαρκέσει, αν είστε ανοιχτοί στο απροσδόκητο και δεν προσπαθείτε να τη βάλετε σε καλούπια.

Η Αφροδίτη του ενός σε τρίγωνο ή εξάγωνο με τον Ουρανό του άλλου: Η όψη αυτή είναι ευνοϊκή για τη σχέση. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη γοητεύεται από τα ασυνήθιστα χαρίσματα του συντρόφου με τον Ουρανό, κι εκείνος με τη σειρά του βρίσκει το άτομο με την Αφροδίτη γοητευτικό και ελκυστικό. Ό,τι κάνετε μαζί είναι συναρπαστικό και ασυνήθιστο, ενώ πολύ δύσκολα ο έρωτάς σας μπορεί να πέσει στη ρουτίνα. Δέχεστε και σέβεστε ο ένας τη διαφορετικότητα και την αντισυμβατικότητα του άλλου.

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top