Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Τα πιο αλαζονικά ζώδια με την σωστή κατάταξη

Αν σας ζήτησα να σκεφτείτε κάποιον που προσωποποίησε την αλαζονεία, θα μπορούσατε πιθανώς να σκεφτείτε κάποιον πολύ γρήγορα, έτσι; Θέλω να πω, δεν είναι δύσκολο να πει κανείς πότε κάποιος είναι ευθείος και αλαζονική συμπεριφορά δεν είναι πολύ μακριά από αυτό.

Advertisement

Το να είσαι αλαζονικός είναι ένα ολόκληρο χάος των πραγμάτων που μπορεί κάποιος να είναι ότι αισθάνεται ότι οι αλαζονικοί άνθρωποι είναι το δικό τους είδος .

ΤΑΥΡΟΣ

Σου αρέσει η επίδειξη, αλλά όχι στον βαθμό που να σε εκθέτει. Προσπαθείς να δείχνεις την ανωτερότητά σου σε όλα τα πεδία, στα οποία συνήθως διαπρέπει ο Ταύρος, όπως η αναζήτηση της καλοζωίας και η καλλιτεχνική έκφραση, με ένα στυλ του είδους «ας κερδίσει ο καλύτερος», πίσω από το οποίο υπονοείται «δηλαδή εγώ».

Αλλά αν σε πουν «καβαλημένο», πραγματικά απορείς και εξανίστασαι για το θράσος να σε συκοφαντούν έτσι. Ίσως εκείνο που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πως η μετριοφροσύνη δεν σημαίνει να βλέπεις τον εαυτό σου κατώτερο από τους άλλους, ούτε να υποτιμάς τα χαρίσματά σου. Σημαίνει να μην μπαίνεις καν σε διαδικασία του να αναμετράς τον εαυτό σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Λένε πως υπάρχουν δύο είδη εγωκεντρικών ατόμων: εκείνοι που το δείχνουν και… όλοι οι υπόλοιποι. Σε ό,τι αφορά εσένα, μάλλον ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, καθώς καβαλάς εύκολα το καλάμι και δεν το κρύβεις. Αντίθετα, το επιδεικνύεις ευκαιρίας δοθείσης, με τον γνωστό αφοπλιστικό και ανέμελο τρόπο σου.

Και συχνά καταφέρνεις, με τον τρόπο που πασάρεις την υποτιθέμενη ανωτερότητά σου, προσθέτοντάς της μια ευχάριστη νότα αυτοσαρκασμού, να αφοπλίζεις οποιονδήποτε θα μπορούσε να σε κατηγορήσει ή να σε αντιπαθήσει. Είπαμε, ο Δίδυμος είναι δαιμόνιος σε αυτά. Αλλά μερικές φορές δεν βλάπτει να… καταπίνεις την έπαρσή σου. Δεν παχαίνει και δεν σου χαλάει το στομάχι!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι κάνεις αξιέπαινες προσπάθειες να αποσπάσεις τον θαυμασμό των άλλων, με αποτέλεσμα πολλές φορές, πάνω στον ζήλο σου, να χάνεις το μέτρο. Κι αν, παρά την παράσταση που έδωσες, δεν σου κάτσει η σπουδαία εντύπωση, χαλιέσαι. Αλλά όταν το καταφέρεις, γίνεσαι βασιλιάς και τότε, ποιος σε πιάνει. Δεν καβαλάς απλώς καλάμι αλλά… πύραυλο.

Το θέμα είναι όμως να μην το παίρνεις και πολύ πάνω σου, χωρίς να κάνεις διάκριση ως προς την πηγή του θαυμασμού. Ορισμένοι θα τροφοδοτήσουν το εγώ σου για δικούς τους λόγους. Και όπως είχε πει κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Μη δέχεσαι τον θαυμασμό του σκύλου σου σαν αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι είσαι σπουδαίος».

ΛΕΩΝ

Ό,τι και να πει κανείς για την έπαρση του Λέοντα, σπάνια μπορεί να φανεί υπερβολικό. Ακόμα και αν ανήκεις στους πιο μετριόφρονες εκπρόσωπους του ζωδίου, ξεπερνάς τον περισσότερο κόσμο. Έχεις ένα στυλ να εκπέμπεις ανωτερότητα, έστω και αν παριστάνεις τον ταπεινό. Φυσικά, κανείς δεν λέει να μην παραδέχεσαι τα αναμφισβήτητα χαρίσματά σου.

Τα συμπλέγματα κατωτερότητας όπως και η υποκρισία δεν σου ταιριάζουν και ούτε σε βοηθούν να προχωράς στη ζωή. Αλλά να θυμάσαι πότε-πότε ότι θα πρέπει να έχεις μετριοφροσύνη για τα χαρίσματά σου, να νιώθεις ευγνωμοσύνη για την καλή σου φήμη και να δείχνεις αυτοσυγκράτηση, όταν σε πιάνουν οι… κρίσεις της αλαζονείας σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος έχει τη φήμη ενός από τους πιο μετριόφρονες εκπροσώπους του ζωδιακού. Αλλά οι εντυπώσεις καμιά φορά παραπλανούν. Η ταπεινοφροσύνη σου μπορεί να αποτελεί ένα μια καλά καμουφλαρισμένη πρόσκληση προς τους άλλους να παινέψουν τα κατορθώματα ή τα χαρίσματά σου, χωρίς εσύ να δείξεις ότι το επιζητάς.

Αντίθετα, μπορεί να χαμογελάσεις ντροπαλά και να πεις «μα, ελάτε τώρα, υπερβολές», ενώ από μέσα σου θα έχεις φτάσει στα ουράνια, καβάλα στο καλάμι σου. Να θυμάσαι όμως, ότι για να κατακτήσεις την αληθινή μετριοφροσύνη, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να αγνοείς τη γνώμη των άλλων. Και αυτό θα το μάθεις, αγνοώντας πρώτα το χειροκρότημά τους.

Advertisement

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός αποφεύγει εσκεμμένα τις συμπεριφορές που μπορεί να σαμποτάρουν τη δημοφιλία του. Έτσι, δεν θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνεται αντιπαθής καβαλώντας ένα καλάμι, κάτι που άλλωστε είναι και κάπως μπανάλ. Να πούμε ότι καβαλούσες ένα αραβικό άτι ή μια Χάρλεϊ, εντάξει. Αλλά ένα καλάμι;

Πέρα από το αστείο όμως, μια ροπή προς την έπαρση την έχεις κι εσύ, ιδίως όταν αποδεικνύεται στους άλλους η ανωτερότητά σου στα θέματα της κουλτούρας, της αισθητικής και του «ευ ζην», που τόσο επιδιώκεις. Όπως όμως λέει και ένα εύστοχο γνωμικό, κανείς δεν είναι τόσο άδειος, όσο εκείνος που είναι γεμάτος από την αλαζονεία για τις δικές του αρετές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός ξέρει ότι επάνω σε ένα καλάμι χάνει παντελώς τη γοητεία και το επιβάλλον του. Καθώς δεν σου αρέσουν οι χοντροκοπιές, προτιμάς να παίζεις το παιχνίδι του εντυπωσιασμού με έναν πιο εκλεπτυσμένο, αλλά και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Γνωρίζεις καλά ότι είναι πιο εντυπωσιακό να ανακαλύπτουν οι άλλοι από μόνοι τους τα χαρίσματά σου, παρά να τους τα παρουσιάζεις… στο πιάτο.

Και τους αφοπλίζεις μέσα από τη διαδικασία της ανακάλυψης, προκαλώντας τους το δέος και τον θαυμασμό. Φυσικά και σου αρέσει να επιδεικνύεσαι. Αλλά με τέχνη. Είσαι η προσωποποίηση του ευφυολογήματος που λέει «Αν είχα και λίγη μετριοφροσύνη, θα ήμουν τέλειος».

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σαν Τοξότης, δεν είσαι ο άνθρωπος των χαμηλών τόνων και των καταστάσεων μετριότητας. Πιστεύεις ότι το καλό πρέπει να λέγεται, όπως και το κακό άλλωστε, ιδίως αν το πρώτο αφορά εσένα. Και εφόσον θεωρείς πως σου αξίζει να καυχηθείς, θα το κάνεις χωρίς αναστολές. Προς τι η υποκρισία και οι ψεύτικες μετριοφροσύνες; Βέβαια, η αλήθεια είναι πως έχεις ένα θεματάκι με την αναγνώριση των ορίων σου.

Ως γνωστόν, είσαι και το ζώδιο της επέκτασης, προς όλες τις κατευθύνσεις. Να θυμάσαι τουλάχιστον ότι πολλές φορές, αντί να περιαυτολογείς, είναι καλύτερα να αφήνεις τις πράξεις σου να μιλήσουν για σένα. Και όταν ακούς κολακείες, να μην τις καταπίνεις… αμάσητες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως συχνά γίνεται ο ορισμός του σνομπ, παρόλο που ούτε ο ίδιος το παραδέχεται. Έχεις ένα είδος έπαρσης, που δεν δείχνει κραυγαλέα καθώς, και καλά, δεν χρειάζεται να αποδείξεις την ανωτερότητά σου. Έτσι όμως και σου προκύψουν κάποια επιτεύγματα, για τα οποία να μπορείς να καυχηθείς, ενεργοποιείται μέσα σου το εκ γενετής… εμφυτευμένο πρόγραμμα της σνομπαρίας.

Ενοχλείσαι αν βρεθείς σε κάποια περίσταση, που να μην σου δίνεται η δυνατότητα να επιδείξεις το «χαϊλίκι» σου. Ακόμα και όταν συμπεριφέρεσαι με μετριοφροσύνη, είναι ολοφάνερο ότι το κάνεις χαριστικά. Πάντως να θυμάσαι ότι το να παραδέχεσαι πως δεν ξέρεις/έχεις/καταφέρνεις κάτι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι ανθρωπιστής, ιδεολόγος, υπέρμαχος της ισότητας όλων των ανθρώπων. Το να παραδεχτείς ότι θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο, θα ήταν παραβίαση των προσωπικών σου αρχών. Έλα όμως που… είσαι! Πώς να το κάνουμε, αφού έχεις γεννηθεί πρωτοπόρος στο πνεύμα και μεγαλοφυής στον νου; Οπότε, φροντίζεις να παρκάρεις το καλάμι σου… λίγο πιο πέρα, για να μη σε πάρουν και με τις πέτρες.

Να θυμάσαι, όμως, ότι μπορεί το κέντρο του σύμπαντος να μην έχει ακόμα εντοπιστεί, αλλά δεν δείχνει και πολύ πιθανόν να είσαι εσύ αυτό. Άσε που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, γιατί εκτός από σένα, υπάρχουν μερικά ακόμα εκατομμύρια διεκδικητές του εν λόγω τίτλου.

ΙΧΘΥΕΣ

Advertisement

Ως Ιχθύς πολλές φορές δείχνεις μια εντυπωσιακή και αξιολάτρευτη ταπεινοφροσύνη. Φαίνεσαι να είσαι το είδος του ατόμου που γνωρίζει ότι τα γνήσια χαρίσματα δεν χρειάζονται επίδειξη και η αληθινή αξία μοιάζει με ένα ποτάμι, που όσο πιο βαθύ είναι, τόσο λιγότερο θόρυβο κάνει.

Αλλά καμιά φορά επιλέγεις να κολυμπάς βαθιά στο ποτάμι, μόνο και μόνο γιατί βρίσκεις ασφάλεια στο να μη φαίνεσαι ανταγωνιστικός, αυτό δηλαδή που λέμε στο να κρατάς «χαμηλό προφίλ». Με το να μην ξανοίγεσαι και να μην προκαλείς, αισθάνεσαι πιο προστατευμένος. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχεις κι εσύ το νοερό σου καλάμι, που το ιππεύεις περήφανα στο κρυφό, εσωτερικό σου βασίλειο.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top