Connect with us

STORIES

Έχασε το παιδί του επειδή κανένα ταξί δεν τον πήγαινε στο νοσοκομείο, και έγινε ταξιτζής για να μεταφέρει δωρεάν ανθρώπους που έχουν ανάγκη

 Ο Vijay Thakur από τη Βομβάη είχε τα πάντα στη ζωή του: Μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της μηχανολογίας, ένα υψηλό μισθό και μια υπέροχη γυναίκα, αλλά τα άφησε όλα για να γίνει ταξιτζής!

Το 1982, η σύζυγος του Thakur, Saroj, ήταν 3 μηνών έγκυος, όταν ξαφνικά άρχισε να έχει πόνους στην στην κοιλιά της. Ήταν 2 η ώρα το βράδυ όταν ο Thakur έψαχνε για ταξί για να μεταφέρει τη γυναίκα του στο νοσοκομείο. Όμως κανένας οδηγός δεν δέχτηκε να τους μεταφέρει. Μετά από πολλές προσπάθειες, έτρεξε μέχρι το σταθμό Andheri για να βρει ένα ταξί που τον χρέωσε με ένα τεράστιο ποσό. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο ήταν πολύ αργά, αφού η Saroj είχε ήδη χάσει το μωρό.

Credit: The Week.

Το ζευγάρι ήταν καταρρακωμένο μετά την απώλεια του πρώτου τους παιδιού, αλλά το γεγονός ότι έχασαν το μωρό τους επειδή οι οδηγοί ταξί που συνάντησαν αρνήθηκαν να τους μεταφέρουν δεν έφυγε ποτέ το μυαλό του Thakur. “Είχαμε ένα καλό εισόδημα τότε και μπορούσα να πληρώσω το υπέρογκο ποσό που μου ζήτησε ο τελευταίος ταξιτζής για να μας μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αλλά άρχισα να σκέφτομαι εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τέτοια ποσά,” δήλωσε ο Vijay στο The Better India.

Το 1984, ο Thakur παραιτήθηκε από τη δουλειά του και έγινε ταξιτζής με στόχο να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Ήταν διαθέσιμος όλη την ώρα και δεν είπε ποτέ όχι, σε κανέναν επιβάτη.

Credit: NDTV.

Ο σκοπός του ήταν να βοηθάει τους άπορους. Ο Thakur, μετά το περιστατικό, έκανε δωρεάν κούρσες στους φτωχούς. Έγραψε, επίσης, τον αριθμό του στο πίσω μέρος του ταξί του, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τον καλούν όταν έχουν ανάγκη.

Υπήρξαν φορές που του δόθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την προσφορά του, αλλά εκείνος δεν το δέχτηκε ποτέ. “Δεν το κάνω αυτό για τα χρήματα ούτε για τη δημοσιότητα,” είπε.

Credit: Twitter.

Η ζωή δεν ήταν εύκολη για αυτόν τον πραγματικό ήρωα. Ο 75χρονος σήμερα Thakur διαγνώστηκε πρόσφατα με αυχενική σπονδυλίτιδα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρέπει να κάνει μια εγχείρηση, η οποία είτε θα του κοστίσει τη ζωή του είτε την ικανότητά του να περπατάει. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος συνεχίζει να βοηθάει τους άλλους.

Το Thakur έχει βοηθήσει πάνω από 500 άτομα μέχρι τώρα. Ακόμα και το κουπόνι των 50.000 Rs που έλαβε σε μία τηλεοπτική εκπομπή, το έδωσε για την αγορά ακριβών φαρμάκων σε φτωχούς ασθενείς!

Τέτοιοι άνθρωποι, που σκέφτονται μόνο πώς να βοηθάνε τους άλλους, είναι σπάνιοι στις μέρες μας!

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top