Connect with us

STORIES

Μια μάνα βρίσκει ένα εγκαταλελειμμένο μωρό σε ένα πλαστικό δοχείο. Αμέσως μετά, βγάζει τη μπλούζα της και κάνει κάτι βαθειά συγκινητικό…

Εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση της; Ένα πρωί η Wei βγήκε από το γραφείο της και είδε ένα μεγάλο κάδο αποθήκευσης. Νόμιζε απλώς ότι ήταν σκουπίδια που κάποιος άφησε έξω, μέχρι που άκουσε έναν ήχο και άνοιξε τον κάδο. Μέσα του βρισκόταν ένα νεογέννητο κοριτσάκι. Ήταν τυλιγμένο σε μια κουβέρτα και δίπλα του ήταν μισό πακέτο γάλα σε σκόνη. Όποιος άφησε το μωρό εκεί είχε φροντίσει να το κάνει να αισθάνεται όσο πιο άνετα γινόταν.

Σύμφωνα με το περιοδικό People’s Daily της Κίνας: “Αμέσως μαζεύτηκαν περαστικοί γύρω από το κοριτσάκι. Μερικοί προσπάθησαν να την προστατεύσουν από τον ήλιο, ενώ άλλοι της έδωσαν νερό, μαρτυρία βασισμένη σε μια μάρτυρα που βρισκόταν στο σημείο που βρέθηκε το μωρό. Το μωρό έκλαιγε ακόμα και οι περισσότεροι υπέθεσαν πως έκλαιγε επειδή πεινούσε.”Tότε εμφανίστηκε μια νεαρή γυναίκα μέσα από το πλήθος. Αυτό που έκανε προκάλεσε το δέος όλων…

 

Μια μέρα, η Wei, από την πόλη Xianyang της Κίνας, βγήκε από το κτίριο όπου βρισκόταν το γραφείο της. Είδε ένα κάδο αποθήκευσης και υπέθεσε πως μέσα του είχε σκουπίδια, όταν άκουσε τον ήχο ενός λυγμού. Μέσα στον κάδο υπήρχε ένα νεογέννητο κοριτσάκι. Ήταν καλυμμένη με κουβέρτες και είχε μαζί της μισό πακέτο γάλα. Οι περαστικοί συγκεντρώθηκαν γύρω από το μωρό που έκλαιγε από την πείνα.

 

Καθώς μαζεύονταν οι άνθρωποι, μια νεαρή μητέρα πήρε μια πρωτοβουλία. Πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, σήκωσε τη μπλούζα της και άρχισε να το θηλάζει. Το μωρό σταμάτησε κατευθείαν το κλάμα. Η γυναίκα κράτησε το μωρό μέχρι να έρθει η πρόνοια και να το παραλάβει με ασφάλεια.Ενώ αισθανόμαστε δέος για το πλήθος και αυτή τη νεαρή μητέρα που επενέβη για να φροντίσει το παιδί, αυτό παράλληλα μας υπενθυμίζει πόσο τυχεροί είμαστε εδώ στην Αμερική, που έχουμε το Safe Heaven Laws για τις μητέρες όπως η μητέρα αυτού του παιδιού, οι οποίες δεν μπορούν να φροντίσουν τα νεογέννητά τους.

 

Ένα λαμπρό παράδειγμα της σπουδαίοτητας του Safe Heavens, είναι ένα άλλο μωράκι που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του: η Halle Burke.Το Safe Haven Laws επιτρέπει στους γονείς να παραδίδουν τα μωρά τους σε “βρεφικά κουτιά” ή άλλες συγκεκριμένες τοποθεσίες, χωρίς ερωτήσεις. Αυτοί οι νόμοι προστατεύουν τις συχνά στρεσαρισμένες μητέρες από τις νομικές κυρώσεις και τα παιδιά από την εγκατάλειψη ή το θάνατο.

 

Οι γονείς μπορούν να φέρνουν βρέφη εώς τριών ημερών σε ένα πυροσβεστικό σταθμό ή νοσοκομείο – χωρίς καμία ερώτηση. Αυτός ο νόμος ήταν που έφερε τη μικρή Halle στους θετούς γονείς της.Η Julie και ο John Burke δεν μπορούσαν να συλλάβουν και προσπαθούσαν χρόνια να υιοθετήσουν. Όταν έλαβαν τηλεφώνημα από έναν οικογενειακό φίλο που τους είπε για το “μικρό κοριτσάκι που άφησαν σε ένα από τα κουτιά του Safe Heaven”, ήξεραν πως ήταν μοιραίο.

 

“Ω Θεέ μου, άφησαν ένα μωρό στην πυροσβεστική,” θυμάται η Julie. “Ήταν τόσο μικρούλα και το μεγαλύτερο πράγμα επάνω της ήταν αυτά τα μεγάλα, πανέμορφα, καστανά μάτια.”Η Julie και ο John υιοθέτησαν τη Halle με μεγάλη τους χαρά. Η Halle είναι τώρα 12 χρονών και γνώριζε πάντα από που ήρθε και ποιος την έσωσε. Το κορίτσι έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο στο οποίο ευχαριστεί τη μητέρα της που την παρέδωσε στα σωστά χέρια και της έδωσε μια υπέροχη οικογένεια.Για να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό Safe Haven Laws, δείτε το παρακάτω βίντεο.

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top