Connect with us

STORIES

Πατέρας σέρνει καθημερινά το τροχήλατο ταξί του για 50χλμ με ένα χέρι και ένα πόδι ώστε να εξασφαλίσει φαγητό για τα παιδιά του

Αυτός ο άντρας που έχει μόνο ένα πόδι και ένα χέρι διανύει με το ρίκσο του (τροχήλατο ταξί που χρησιμοποιείται στην Ινδία) έως 50 χιλιόμετρα την ημέρα, προκειμένου να παρέχει φαγητό στην οικογένειά του. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, αυτός ήταν το μοναδικό στήριγμα της οικογένειάς του. Ωστόσο, παρ’ όλες τις δυσκολίες του, αντιμετωπίζει με θάρρος τις προκλήσεις της ζωής! Είναι ένας πραγματικός ήρωας!

Όταν σκεφτόμαστε ήρωες, συνήθως φανταζόμαστε έναν ήρωα πολέμου που σώζει τη ζωή του συμπολεμιστή του ή έναν χαρισματικό ηγέτη σε κάποιο πολιτικό κίνημα. Αλλά δυστυχώς ξεχνάμε αυτούς τους αφανείς καθημερινούς ήρωες, που αντιμετωπίζουν τις πραγματικές προκλήσεις που παρουσιάζει η ζωή. Μπορεί αυτοί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο εκείνοι οι μεγάλοι ήρωες της ιστορίας, αλλά οι μάχες τους δεν είναι λιγότερο δραματικές.

Αυτός ο οδηγός ρίκσο από την Ινδία είναι ένας απ’ αυτούς τους αφανείς ήρωες. Αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το δεξί του πόδι όταν ήταν μόλις 12 χρονών, και το δεξί του χέρι έπρεπε να αφαιρεθεί πριν από 5 χρόνια, λόγω ενός θρόμβου του αίματος.

Επιπλέον, η σύζυγός του απεβίωσε πριν από 2 χρόνια και ο ίδιος έχει αναλάβει από τότε τη φροντίδα των παιδιών τους. Για να τα βγάλει πέρα, οδηγεί ένα ρίκσο μέχρι αργά το βράδυ, και κερδίζει λιγότερα από 3 δολάρια την ημέρα.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιόνταν αν μπορεί να οδηγήσει το ρίκσο στην κατάστασή του. Αλλά τους απαντά με τρόπο καθηλωτικό: «Το κάνω αυτό γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν έχω άκρα. Ποιος θα θρέψει και θα φροντίσει τα παιδιά μου;»

Δεν είναι μόνο το ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με το κεφάλι ψηλά, προσπαθεί πάντα να γίνεται καλύτερος σ’ αυτό που κάνει: «Δεν έχω πρόβλημα στην οδήγηση του ρίκσο. Θα έλεγα ότι οδηγώ καλύτερα από πολλούς άλλους οδηγούς. Κανείς δεν μπορεί να με νικήσει στην οδήγηση ενός ρίκσο. Οι άλλοι οδηγοί ρίκσο έχουν και τα δύο τους πόδια. Είναι δύσκολο να κάνω πεντάλ με το ένα πόδι, αλλά ακόμα κι έτσι τους ξεπερνάω.»

Είναι πολύ σωστός και ηθικός στη δουλειά του. «Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ τη δουλειά μου. Για όσο μπορώ θα οδηγώ το ρίκσο μου,» είπε.

Αρχικά είχε ενοικιάσει ένα ρίκσο, και αργότερα κατάφερε να αγοράσει το δικό του. Η επιμονή και το θάρρος του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη! Σίγουρα αξίζει να λέγεται ήρωας!

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top