Connect with us

STORIES

Βάζουν κοχλιακά εμφυτεύματα σε κουφό αγοράκι και ακούει τη φωνή της μαμάς του για πρώτη φορά. Δείτε πως αντιδρά

Φανταστείτε να ζούσατε μια ζωή στη σιωπή και ξαφνικά να ακούγατε τη φωνή της μητέρας σας για πρώτη φορά. Πώς θα αντιδρούσατε;

Τα έμβρυα αναπτύσσουν την ικανότητα να ακούνε μόλις 18 εβδομάδες μετά τη σύλληψή τους, έτσι, έχουν αρκετό χρόνο για να γνωρίσουν τον ήχο της φωνής της μητέρας τους και όλα τα υπονοούμενα του. Εξαιτίας αυτού, τα περισσότερα μωρά έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τη φωνή της μητέρας τους ανάμεσα στο πλήθος. Τα περισσότερα μωρά.

Ο Dawson Shull, όμως, δεν είναι σαν τα περισσότερα μωρά. Γεννήθηκε με κυτταρομεγαλοϊό, μια μόλυνση που προκλήθηκε κατά την προγεννητική περίοδο και η οποία προκαλεί απώλεια της ακοής και στα δύο αυτιά. Ο Dawson ήταν κωφός μήνες πριν τη γέννησή του. Όταν γεννήθηκε, το Μάιο 2016, ήταν τελείως κωφός και από τα δύο αυτιά. Έζησε σχεδόν το πρώτο έτος της ζωής του στη σιωπή.

Στη συνέχεια, όμως, οι γονείς του αποφάσισαν να του βάλουν κοχλιακά εμφυτεύματα, τα οποία αντικαθιστούν τη λειτουργία ενός κατεστραμμένου εσωτερικού του αυτού και του επιτρέπουν να ακούει κανονικά. Μετά την τοποθέτησή τους, η αντίδραση του όταν ακούει τη φωνή της μητέρας του για πρώτη φορά είναι αξιολάτρευτη.

Η μητέρα του, η Jessica Shull, όπως ήταν φυσικό, ένιωθε πολύ ενθουσιασμένη μετά απ’ αυτό. Μετά άρχισε σιγά-σιγά να του μαθαίνει κι άλλους ήχους, όπως τους ήχους των καρτούνς. Αλλά καμία αντίδραση δεν ήταν η ίδια με αυτή που είχε ο Dawson στο άκουσμα της φωνής της μητέρας του.

Η στιγμή που ακούει τη φωνή της μητέρας του για πρώτη φορά είναι άκρως συγκινητική, αφού ο Dawson ξεσπά σε κλάματα, αφήνοντας μας να αναρωτιόμαστε πώς αναγνώρισε τη φωνή της Jessica.

Μετά από λίγα λεπτά, ο Dawson μπόρεσε να ηρεμήσει και να απολαύσει την πρωτόγνωρη ακοή του.Η Jessica λέει ότι η ζωή του έχει αλλάξει εντελώς, και η πρόοδος που έχει κάνει από τότε που αποκαταστάθηκε η ακοή του είναι εκπληκτική.

«Τώρα παίζει ξυλόφωνο και πιάνο για ώρες, παιχνίδια που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον λόγω του ήχου», είπε. «Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για τον Dawson. Πριν τα εμφυτεύματα, σκεφτόμασταν πως ο Dawson ίσως να μη μιλούσε ποτέ και τώρα το μέλλον του φαίνεται εντελώς διαφορετικό.»

Το πρώτο έτος του μωρού είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή του. Η απώλεια ακοής επηρεάζει την ικανότητα ενός μωρού να κάνει πολλά πράγματα, όπως το να μιλήσει, να ανταποκρίνεται στο όνομά του, και να μάθει τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς.Αυτό το βίντεο καταγράφει τη συγκινητική στιγμή ανάμεσα σε ένα μωρό και τη μαμά του. Ο Dawson είναι έκπληκτος από όλους τους ήχους που ακούει. Όπως για κάθε μωρό, όμως, ο πιο εκπληκτικός ήχος από όλους είναι ο ήχος της φωνής της μητέρας του.

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top