Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Τα 6 ζώδια που λένε τις καλύτερες δικαιολογίες

Θα την πει γιατί θέλει να αποφύγει τις συνέπειες. Για να μην παραδεχτεί ποτέ ότι έκανε λάθος. Για να μην δείξει ανεπαρκής ή ανοήτος/η που δεν απέφυγε κάτι, ενώ θα μπορούσε. Γιατί δε θέλει να μην τον/την συμπαθείς ή να τον/την προσβάλλεις με μία παρατήρησή που ενδεχομένως του/της αξίζει,  για να μην πέσει στα μάτια σου, χαμηλά ή όπου αλλού.

Advertisement

Οι πιο συχνές, εντυπωσιακές, αυθόρμητες δικαιολογίες, βγαίνουν από τα στόματα των παρακάτω ζωδίων, τα οποία για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν τα χαρακτηριστικά που τους έχουν αποδοθεί.

Παρθένος: Ας πούμε στην περίπτωση ενός Παρθένου, που χίλιες φορές καλύτερα να του γαργαλάς την πατούσα με φτερό παγωνιού παρά να παραδεχτεί ότι έχει κάνει «πατάτα», οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να μην πάρει πάνω του το φταίξιμο δεν ανήκουν στην κατηγορία «χαριτωμένες». Είναι ικανός να παρουσιάσει μια άλλη, άγνωστη εκδοχή της πραγματικότητας που μπορεί μεν να μην επιβαρύνει απαραίτητα κάποιον άλλο, σίγουρα δε, τον εαυτό τους. Ο Παρθένος έχει πάντα κάποιο λόγο να κάνει ό, τι έκανε κι έχει πάντα μια κουλή καλή εξήγηση να δώσει.

Ζυγός: Μιλάμε για το ζώδιο που ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δεν αντέχει τις έξωθεν κατηγόριες. Είναι ενοχικός, θα πει ότι φταίει, αλλά θα τα πει μόνος του. Για οτιδήποτε άλλο, μπορεί να επιστρατεύσει μια στρατιά από «λευκά», αθώα ψεματάκια για να μην προκληθεί ένταση- το πόσο τη φοβάται την καρέκλα του κατηγορουμένου δε φαντάζεσαι-. Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί θα ‘πρεπε να διδάσκονται στα σχολεία ακριβώς γιατί ακούγοντάς τις αναρωτιέσαι μήπως τελικά είναι όντως τόσο αθώο ζωδιάκι όσο δείχνει. Κι εσύ δηλαδή τώρα γιατί πρέπει να του το «κοπανήσεις» δηλαδή; τόσο κακός άνθρωπος είσαι;

Σκορπιός: Άργησε γιατί κάποιος τον καθυστέρησε και μπορεί να σου πει όλη την ιστορία, με κάθε λεπτομέρεια, μέχρι να τον ικετεύεις να σταματήσει γιατί εντάξει, πείστηκες, δε φταίει αυτός για το Θεό. Δυσκολεύεται να πει φράσεις όπως «δεν μπορώ» ή «δε θέλω», οπότε τι καλύτερο από το να σκαρφιστεί μερικές ωραίες- κατά τη γνώμη του- δικαιολογίες;

Αιγόκερως: Ο Αιγόκερως απαιτεί σεβασμό στο πρόσωπό του, οπότε όπου μπορεί να αποφύγει τον όποιο διασυρμό και να τη βγάλει καθαρή, θα το κάνει, με τον τρόπο του. Στρεσάρεται στην ιδέα ότι θα κάνει το οτιδήποτε χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο, γι’ αυτό λοιπόν έχει μία εξήγηση για τα πάντα. Καλή ή κακή, δεν έχει σημασία.

Advertisement

Ταύρος: Δεν είναι απλό χαρακτηριστικό, εδώ μιλάμε για χάρισμα. Ο Ταύρος μπορεί να δικαιολογήσει σχεδόν το οτιδήποτε, ακόμα και πράγματα που δεν παίρνουν την παραμικρή δικαιολογία. Θάρρος ή θράσος; εξαρτάται, από την περίσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι θα έχει να σου πει, κι ας σε «κουφάνει». Το κίνητρο; να κάνει πάντα αυτό που θέλει εκείνος.

Δίδυμος: Ο Δίδυμος είναι επίσης ένα από τα ζώδια που προτιμούν να κάψουν το κεφάλι τους- και του συνομιλητή τους μαζί- προκειμένου να βρουν μια εξήγηση γι’ αυτό που τους έκανε λίγο ή πολύ υπόλογο, παρά να παραδεχτούν έτσι απλά πως έκαναν λάθος. Θα αναλύσουν τόσο πολύ την κατάσταση που θα ξεχάσετε από πού ξεκινήσατε. Σαφέστατα πίσω απ’ αυτό το χαρακτηριστικό τους κρύβεται ένας ισχυρότατος εγωισμός, όπως φυσικά πίσω από οποιοδήποτε άνθρωπο- ανεξαρτήτως ζωδίου- δεν έχει το θάρρος της γνώμης του ή των πράξεών του.

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top